PODPORUJEME BOJ MINISTRA CHOVANCE PROTI VIETNAMSKÉ NARKOMAFII V ČR

Podporujeme aktivity ministra vnitra Milana Chovance v boji proti vietnamské narkomafii v ČR, která se u nás největší mírou podílí na výrobě pervitinu i marihuany a distribucí těchto drog do SRN a Rakouska, ale i prodejem vyrobených přebytků v České republice.

Souhlasíme s jeho iniciativními návrhy, které pronesl 4.5. v nedělní Partii v televizi Prima, protože zhruba 200 vietnamských kriminálníků kazí pověst 57 000 Vietnamcům, kteří u nás žijí a nemají s drogami vůbec nic společného. Chceme uchránit jejich 13 000 děti, dobře se učících v našich školách, před paušalizací tohoto problému na celou vietnamskou komunitu. Proto jsme 19. února předali vládě a všem zainteresovaným ministerstvům 13 návrhů a doporučení ke zvýšení boje proti vietnamské narkomafii v ČR, které ve vietnamštině zveřejnil časopis Tuan tin moi, vydávaný Vietnamci u nás a prodávaný ve všech vietnamských tržnicích v celé ČR, což dokazuje podporu naší iniciativy vietnamskou komunitou. Nabídli jsme vládě 19. února svoji pomoc a požádali jsme o přijetí. Zatím nám vláda nijak neodpověděla, pouze emailem odpovědělo ministerstvo vnitra, ministerstvo zdravotnictví i ministerstvo práce a sociálních věcí. Ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová nám v odpovědi doslova sdělila: „Vzhledem k obsáhlosti návrhů a doporučení Česko-vietnamské společnosti pro boj s vietnamskou narkomafií v ČR se domnívám, že by schůzku napříč oblastmi a rezorty měl iniciovat národní protidrogový koordinátor.“ Vyzýváme proto národního protidrogového koordinátora vlády ČR Jindřicha Vobořila, aby svolal společné jednání se zástupci všech zainteresovaných ministerstev, na kterém naše návrhy a doporučení vysvětlíme. Navštívil jsem Vietnam již 47 krát a loni jsem 8 měsíců bydlel v Hanoji, řada našich členů zná také dobře Vietnam a vietnamskou mentalitu, navíc máme ve svých řadách vietnamisty i rodilé Vietnamce a proto nabízíme vládě i jednotlivým ministerstvům naši odbornou poradenskou pomoc. Loni jsme úspěšně realizovali osvětový projekt „Stop drogám“ u Vietnamců v příhraničních oblastech naší země. Nechceme nečinně přihlížet, jak si vietnamská narkomafie v ČR dělá z naší krásné země drogovou žumpu EU a poškozuje svojí závažnou kriminální činností všechny Vietnamce i pověst Vietnamu a České republiky.
V Praze: 5. května 2014
Marcel Winter
Předseda Česko-vietnamské společnosti
(Mobil: 602 363 009)
Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality a jeho autorem je admin. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.