22. VALNÁ HROMADA ČESKO-VIETNAMSKÉ SPOLEČNOSTI

V sobotu 8. prosince se konala 22. valná hromada Česko-vietnamské společnosti (ČVS), která zhodnotila letošní aktivity a vytyčila úkoly pro rok 2019. Zúčastnili se jí členové Česko-vietnamské společnosti z celé ČR, ale také zástupci velvyslanectví Vietnamu v ČR v čele s paní Tran Thanh Huong – Chargé d. Aff. velvyslanectví a předseda Svazu Vietnamců v ČR pan Dr.Ing. Nhien Nguyen Duy, kteří pozdravili přítomné a poděkovali členům Česko-vietnamské společnosti za jejich celoroční aktivity a pomoc Vietnamcům žijícím u nás. Za předsednickým stolem seděli (na fotografiích zleva) Jiří Hruška – místopředseda ČVS, PaedDr. Miloš Kusý – předseda ČVS, Marcel Winter – čestný předseda a tiskový mluvčí ČVS a Ing. Jaroslav Vítek, MBA – výkonný místopředseda ČVS, který slavnostní akci řídil.

Přítomní uctili minutou ticha památku zesnulých: čestného člena ČVS – největšího vietnamského překladatele české literatury a poezie pana Duong Tat Tu z Hanoje a zakládajícího člena ČVS pana Ing. Josefa Spudila z Kobylnice u Kutné Hory – bývalého předsedy JZD Československo-vietnamského přátelství Kačina v okrese Kutná Hora. Každý účastník valné hromady obdržel i výroční zprávu Česko-vietnamské společnosti s mnoha barevnými fotografiemi z akcí konaných v roce 2018. Potěšila i přítomnost vietnamské televize, které předseda ČVS PaedDr. Miloš Kusý poskytl rozhovor. Celostátní Česko-vietnamská společnost úspěšně vstoupila do 22. roku své činnosti.
Marcel Winter
Čestný předseda a tiskový mluvčí ČVS
 
Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality a jeho autorem je Miloš Kusý. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.