NAŠE DVA PROTESTY I PROTEST VIETNAMCŮ V ČR PROTI ČLÁNKU V HALÓ NOVINÁCH:

Predseda_CVS_Marcel_Winter_prednesl_projev_na_proticinske_demonstraci_22.3._2015_na_Vaclavskem_namesti_v_PrazePROTEST PŘEDSEDY ČVS PROTI ČLÁNKU V HALÓ NOVINÁCH

O článku v Haló novinách ( www.halonoviny.cz/articles/view/43808273 ) jsem se dozvěděl i když jsem byl nyní na své 48. návštěvě Vietnamu a velmi mne negativně překvapil. Článek Ondřeje Kosiny je vyloženě pročínský, jednostranně zaměřený a naprosto popírá historická fakta i legálnost rozhodnutí Mezinárodního soudu v Haagu, který Čína protiprávně odmítá. Čína o protestech Filipín, Vietnamu a Malajsie proti nezákonné okupaci Spratlyho a Paracelského souostroví dobře ví už řadu let. Ví také, že došlo k veřejným protestním demonstracím proti této čínské okupaci v celém světě. Oprávněně Vietnamci v ČR veřejně protestovali 11. května 2014 i 29 dubna 2016 před čínskou ambasádou a 22. března 2015 na Václavském náměstí v Praze. Na všech těchto třech protestních demonstracích Vietnamců v ČR jsem jako jediný zástupce české organizace přednesl veřejně podpůrný projev. Protože Vietnam, Filipíny i Malajsie chtějí řešit tento územní spor diplomatickou cestou a nikoliv vojenským konfliktem, tak byla podána žaloba na Čínu u Mezinárodního soudu v Haagu. Tvrdit, že suverénní státy se nesmí obrátit na Mezinárodní soud v Haagu pokud s tím Čína nesouhlasí je absurdní.

Tyto státy jsou suverénní a nikdo z nich není žádnou kolonií Číny. Japonsko také neuznává argumentaci Číny i její okupaci těchto území a dává za pravdu v tomto sporu Vietnamu, Filipínám i Malajsii. Proti hegemonistickému vojenskému okupování i umělém rozšiřování Spratlyho a Paracelského souostroví Čínou protestovaly i USA. Mám Vietnam i Vietnamce opravdu rád a proto budu i nadále vždy jejich oprávněné požadavky veřejně podporovat. Nikdy nebudu patřit k těm, kteří se pouze za přátelé Vietnamců a Vietnamu vydávají na různých akcích s vynikajícím občerstvením pořádaných Vietnamci v ČR, ale když je mají jít veřejně podpořit na jejich demonstrace, tak zbaběle sedí schovaní doma a mlčí. Vietnam a Vietnamci u nás jsou smyslem mého života a mým cílem je již 19 roků jim pomáhat. Žít bez cílů, to je jako jít na výlet a nevědět kam. Martin Luther King řekl velkou pravdu: Pokud člověk nenajde něco, pro co by žil, nemá jeho život smysl. A to by si každý měl uvědomit.

Marcel Winter

Předseda Česko-vietnamské společnosti

TENTO PROTEST BYL JIŽ ZVEŘEJNĚN V MÉDIÍCH VE VIETNAMU:

http://baotintuc.vn/the-gioi/chu-tich-hoi-sec-viet-phan-bac-luan-dieu-sai-trai-ve-bien-dong-20160718063703209.htm

2 PROTESTY ČVS ZVEŘEJNĚNÉ 29.7. V HALÓ NOVINÁCH

Predseda_CVS_Marcel_Winter_na_proticinske_demonstraci_v_Praze_na_Vaclavskem_namesti PROTEST VIETNAMCŮ V ČR
PROTEST VIETNAMCŮ V ČR dokončení

Predseda_CVS_Marcel_Winter__mistopredseda_CVS_PaeDr.Milos_Kusy_s_manzelkou_a_vietnamsti_pratele_na_proticinske_demonstraciPredseda_CVS_Marcel_Winter_na_proticinske_demonstreaci_v_Praze

ČLEN ČVS ING. JIŘÍ HOMOLA TAKÉ PROTESTUJE ČLEN ČVS ING. JIŘÍ HOMOLA TAKÉ PROTESTUJE dokončení

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality a jeho autorem je Miloš Kusý. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.