Výzva předsedy Česko-vietnamské společnosti vietnamským obchodníkům v ČR:

logo_CVS_-_nove
PADĚLKY, DROGY A DAŇOVÉ PODVODY NĚKTERÝCH Z VÁS OHROŽUJÍ CELOU VAŠI KOMUNITU, VČETNĚ VAŠICH DĚTÍ!
 Vážení vietnamští přátelé!

   Má trpělivost přetekla zásahem karlovarské daňové Kobry Policie ČR u dvou Vietnamců v obci Svatý Kříž na Chebsku, kteří sedm roků nakupovali ve velkoobchodu cigarety celkem v objemu téměř za 1 miliardu Kč, které následně prodávali v celé ČR a přitom neplatili DPH, ani daň z příjmu a tím způsobili státu škodu na daních ve výši 120 až 200 milionů Kč. Touto svojí závažnou kriminální činností doslova šokovali mne i mnoho Vietnamců, jenž zákony dodržují a řádně platí daně.

Hrubě poškodili u celé veřejnosti Vietnam i celou vietnamskou komunitu u nás. Jsem velmi rozhořčený nad faktem, že oba vietnamští kriminálníci celých sedm roků prodávali tyto cigarety obchodníkům, levněji a bez dokladu, protože neplatili daně a nikdo z vás se proti tomu neohradil. Po výrobě a prodeji drog i padělků se jedná o další celospolečensky nebezpečné úmyslné jednání Vietnamců, které mohou jako záminku zneužít ti, co nenávidí Vietnamce a přejí si, aby jste se všichni odstěhovali zpět do Vietnamu. Padělky, drogy a daňové podvody ohrožují celou vietnamskou komunitu, každého z vás a zejména vaše děti, které za nic nemohou. Ty mohou být slovně napadány i uráženy spolužáky, po paušalizaci tohoto velkého daňového úniku v některých českých rodinách.

Veřejně vás proto vyzývám k okamžitému svolání celostátní konference k radikálnímu zlepšení situace na všech tržnicích v ČR i k zamezení podvodů a nedostatků některých obchodníků. Prodejci padělků, drog, neplatiči daní a hrubě se chovající prodejci k zákazníkům nemají co pohledávat ve vašich tržnicích i obchodech a musí okamžitě skončit. Kazí tím pověst vám všem i Vietnamu. Mnozí z vás také rozhořčení vzniklou situací mi sdělujete, že nevíte, jak tato závažná negativa řešit. Vždy se najde řešení, jak uchránit většinu slušných a zákony dodržujících od menšiny kriminálníků. Mám připravené řešení, které by zamezilo prodeji padělků, pašovaného zboží a drog v tržnicích i ve všech vašich obchodech po celé republice a značně ztížilo činnost některých daňových podvodníků. Velmi rád vás s ním na celostátní konferenci seznámím. S nápravou nedostatků, které ohrožují vaši budoucnost, vám naše Česko-vietnamskou společností bude pomáhat. Musíte ale chtít vy sami!

Již opravdu nelze strkat hlavu do písku a říkat, že mne se to netýká, protože já řádně daně platím a padělky nebo drogy neprodávám, protože nyní už jde o dobré jméno a celospolečenské postavení celé vaší komunity, vás všech – každého z vás. Není také možné vidět a plánovat si život jen do zítřka, ale mnohem více do budoucnosti, s perspektivou pro vás všechny a zejména pro vaše děti. Ty jsou vaší budoucností, ale také budoucností České republiky i Vietnamu.

V Praze: 7.dubna 2015

Marcel Winter

Předseda Česko-vietnamské společnosti

Mate pravdu, pane předsedo. Vietnamská komunita v CR musí konat strategicky pro svou budoucí pevnost.
Nguyen Kim He
Embassy of Vietnam in the Czech Republic
Vazeny pane Predsedo,SOUHLASIM s VAMI a STALE STOJIME s VAMI v BOJI PROTI TOMU ,abychom mohli zachranit autoritu a budoucnost vietnamske komunity

Krasny den Vam preji a srdecne Vas zdravim .

Ing. Le Duy Ky,CSc

Praha

 Dovolte, abych jménem Vietnamské komunity v ČR Vám poděkoval za Vaši pomoc a hlavně, že se nikdy nebojíte za nás veřejně bojovat. Ještě jednou Vám děkuji.

Hung Pavel Tran
Marcel Winter -foto archiv Marcela Wintera
Materiály akce Česko-vietnamské společnosti STOP DROGÁM

 

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality a jeho autorem je Miloš Kusý. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.