SMUTNÁ ZPRÁVA V úterý 28.ledna zemřel v Hanoji náš dlouholetý velký přítel pan Phan Dang Dieu – výkonný místopředseda Společnosti Vietnamsko-českého přátelství ve VSR.

VYJÁDŘENÍ NAŠÍ UPŘÍMNÉ SOUSTRASTI: 

Vážení rodinní příslušníci, drazí vietnamští přátelé! 

Pan Phan Dang Dieu byl 18 let můj velký kamarád. Byl skvělý, charakterní a upřímný přítel, který mně i celé Česko-vietnamské společnosti vždy bude chybět. Pro naši Česko-vietnamskou společnost i pro Společnost Vietnamsko-českého přátelství je to obrovská tragédie, protože on byl po mnoho let hnacím motorem naší vzájemné spolupráce. Vždy nám pomáhal a poskytoval své rady i zkušenosti.  

Nikdy na něj nezapomeneme, v našich srdcích bude žít dál. Čest jeho památce!  

Marcel Winter – předseda Česko-vietnamské společnosti 

http://www.hoivietsec.org.vn/

Dobrý den, pane předsedo! Asi jak stárnu já, tak odchází stále víc lidí kolem mne. Pokud si vzpomínám, zesnulý pan Phan Dang Dieu byl bývalý atašé z ambasády VSR v Praze a spoluautor knížky z Našeho vojska „Vietnamská válka“ někdy z roku 1980, kterou mám i od něho podepsanou (jako jediného spoluautora). Setkal jsem se s ním jednou. Už je to tolik let. Díky, že jste vyjádřil soustrast za naši Česko-vietnamskou společnost, tedy i za nás členy a že věnec ČVS byl na jeho pohřbu v Hanoji.
S pozdravem Ing. Jiří Homola z Moravy.

MARCEL_WINTER_SPOLU_S_PANEM_PHAN_DANG_DIEU_NA__FOTOGRAFII_S_VEDENIM_SVCP_-_12.DUBNA_2008_V_HANOJISONY DSC

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality a jeho autorem je Miloš Kusý. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.