OSLAVILI JSME NOVÝ LUNÁRNÍ ROK 2019 S VIETNAMCI V HRADCI KRÁLOVÉ

Velmi krásná byla 5. ledna oslava nového lunárního roku 2019 s mnoha vietnamskými přáteli v Hradci Králové Této slavnostní akce se za Česko-vietnamskou společnost zúčastnili Marcel Winter – čestný předseda ČVS a Jiří Hruška – místopředseda ČVS. Přítomni byli také zástupci Vietnamců z Pardubic, Kolína, Kutné Hory a zástupce Svazu Vietnamců z Prahy. Měl jsem tu čest po zahájení slavnosti pozdravit ve svém projevu všechny přítomné a ubezpečit je o naší podpoře i popřát jim a jejich rodinám vše nejlepší v novém lunárním roce 2019.

I když nový lunární rok 2019 začne až 5. února, tak se konají tyto oslavy u Vietnamců v celé ČR dříve, protože mnozí Vietnamci odlétají oslavit „Tét“ ke svým rodičům do Vietnamu. Tradiční setkání s vietnamskými přáteli bylo krásné a velmi přátelské. Atmosféra oslavy byla tak fantastická, že i když mi je 70 let, tak jsem přijal pozvání a šel jsem na pódium s přáteli tancovat. Kulturní vystoupení se zpěvy a tanečními vystoupeními, vynikající vietnamská gastronomie a hlavně opravdu rodinná velmi přátelská atmosféra jsou příčinou, že na tuto oslavu s vietnamskými přáteli v Hradci Králové vždy budeme moc rádi vzpomínat. Děkujeme organizátorům za pozvání.
Marcel Winter
Čestný předseda a tiskový mluvčí Česko-vietnamské společnosti
Příspěvek o této akci byl již zveřejněný:
na webu časopisu NÁŠ REGION – www.nasregion.cz
na webu časopisu FRESH TIME – www.freshtime.cz
na webu deníku HRADECKÝ DENÍK – www.hradecky.denik.cz
   
Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality a jeho autorem je Miloš Kusý. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.