2. ÚNORA OSLAVÍME 68 LET DIPLOMATICKÝCH VZTAHŮ S VIETNAMEM

Obrovskou 68 letou tradici přátelství a spolupráce musíme všichni aktivně podporovat a prohlubovat. Svými aktivitami musíme neustále zvětšovat naše vzájemné přátelství a zvyšovat hospodářskou spolupráci České republiky s Vietnamem. Vážíme si Vietnamců, protože bojovali proti japonským fašistům, porazili francouzské kolonizátory u Dien Bien Phu, jako jediní na světě porazili ve válce Američany, kteří ve Vietnamu používali v rozporu s ženevskými konvencemi zakázané chemické zbraně jako například East Orange a napalm, osvobodili Kambodžu od polpotovské genocidy i odvážně se postavili bránit svoji svobodu i proti miliardové Číně, když jim vyhlásila válku.
Zakladatel a prezident Vietnamu Ho Či Min začal „Vietnamskou deklaraci nezávislosti“ slovy: VŠICHNI LIDÉ BYLI STVOŘENI JAKO SOBĚ ROVNÍ. A na to nikdy nesmíme zapomínat a proto si musíme vzájemně pomáhat. Jsme přece lidé a přátelé.
Marcel Winter
Čestný předseda Česko-vietnamské společnosti
Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality a jeho autorem je Miloš Kusý. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.