DALŠÍ ÚSPĚCH: TELEFONEM NA KONZULÁT ČR V HANOJI K VÍZU DO ČR!

Od 27. listopadu je již možné telefonicky se objednat k podání žádosti o vízum do ČR na našem konzulátu v Hanoji.
Vážení vietnamští přátelé, v minulosti jste si nám mnozí opakovaně stěžovali na Visapoint i na fakt, že pro vaše rodiče i vaše starší rodinné příslušníky ve Vietnamu je nemožné jezdit i více jak 1000 km do Hanoje a tam velmi často naprosto zbytečně stát celou noc a dopoledne před našim konzulátem v Hanoji ve snaze, aby mohli odevzdat svoji žádost o vízum do ČR. Jak víte, poslední tři roky jsme jako jediná česká organizace přátel Vietnamu a Vietnamců aktivně veřejně bojovali za nutnou úpravu nebo zrušení korupčního Visapointu v Hanoji a za celkové zlepšení vízové politiky ČR ve Vietnamu. Visapoint je již zrušený a od 27. listopadu je zde již konečně možnost telefonicky se objednat k návštěvě konzulátu ČR v Hanoji za účelem odevzdání své žádosti o dlouhodobé vízum a povolení k pobytu v ČR. Za tuto novinku MZV ČR děkujeme. Není však vše vyřešeno.

Ještě je nutné ku prospěchu České republiky i Vietnamu veřejně aktivně bojovat za umožnění legálního hromadného podání žádostí o víza do ČR pro předem zkouškami ve Vietnamu vybrané budoucí kmenové pracovníky firem v ČR, protože na našem trhu práce chybí přes 200 tisíc pracovníků, což brání rozvoji naší ekonomiky a ohrožuje to hospodářský růst firem u nás. Možnost hromadného podávání žádostí o víza do ČR je aktuální i pro vietnamské maturanty, kteří mají zájem studovat a uhradit si všechny nutné potřebné náklady pro studium na našich vyšších odborných i vysokých školách. Možnost hromadného podávání žádostí o víza do ČR je také nutným předpokladem pro zavedení přímé letecké linky mezi ČR a Vietnamem, aby letadla odlétající z Vietnamu nebyla kvůli vízům prázdná, ale naplněná, což by rozšířilo vzájemný turistický ruch. Proto za další flexibilní zlepšení vízové politiky ČR ve Vietnamu budeme i nadále aktivně veřejně bojovat v zájmu ekonomiky ČR i pro prohlubování vzájemné hospodářské spolupráce.
Marcel Winter
Předseda Česko-vietnamské společnosti
http://www.mzv.cz/hanoi/cz/viza_a_konzularni_informace/vizove_informace/objednavani_zadatelu_k_podani_zadosti_o_1.html
Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality a jeho autorem je Miloš Kusý. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.