ČESKO-VIETNAMSKÁ SPOLEČNOST ZAHÁJILA 20. ROK SVÉ ČINNOSTI

20-valna_hromada_cesko-vietnamske_spolecnosti_10-_12-_2016_-_projev_predsedy_cvs_marcela_winteraV sobotu 10. prosince se konala v Praze jubilejní 20. valná hromada Česko-vietnamské společnosti (ČVS), občanského spolku přátel Vietnamu a Vietnamců žijících u nás. Individuální i kolektivní členové z celé republiky mezi sebou přivítali zástupce velvyslanectví Vietnamu v ČR rady-vyslance Vu Van Minha a Tran Vinh Baca, ale také předsedu Svazu Vietnamců v ČR Dr. Ing. Nhien Nguyen Duy, kteří ve svých pozdravných projevech poděkovali ČVS za její aktivity, které pomáhají Vietnamcům v integraci do naší společnosti, ale také za humanitární dar 115 dětem horalů národnostní menšiny Hmong ve vietnamské provincii Lao Cai.

5-vh
Valná hromada ČVS, jako nejvyšší orgán spolku, zvolila své předsednictvo a revizní komisi pro následující tři roky. Předsedou ČVS byl na období 2017-2019 opět zvolen Marcel Winter, který tuto funkci vykonává již 11 roků. Stejně jako v minulém období byli zvoleni Ing. Jaroslav Vítek, MBA do funkce výkonného místopředsedy a PaeDr. Miloš Kusý do funkce místopředsedy pro ekonomiku a správní činnost. Přítomní členové ČVS se usnesli, že v roce 2017 budou i nadále úzce spolupracovat se Svazem Vietnamců v ČR a dokončí realizaci zkušebního pilotního vzdělávacího a personálního projektu „Vy pomůžete nám a my pomůžeme vám“ pro své kolektivní členy VOŠ stavební ve Vysokém Mýtě a výrobní firmy Triola a.s. Praha a Svitap J.H.J. s.r.o. Svitavy. Přítomná byla i vietnamská televize VTV-4.
Prof. Ing. Jaroslav Macháček, CSc.
člen předsednictva ČVS
předseda návrhové komise na 20.VH ČVS
Zprávu o 20. valné hromadě ČVS zveřejnila vietnamská mediální agentura Bao tin tuc:
Podrobně o jubilejní 20.valné hromadě ČVS informoval i web SEC-VIET:
Zprávu o 20.valné hromadě ČVS zveřejnil i web časopisu PROSPERITA:
ZPRÁVU O NAŠÍ 20. VALNÉ HROMADĚ ZVEŘEJNIL 13. 12. 2016 DENÍK HALÓ NOVINY:
halo-noviny-13-12-2016
Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality a jeho autorem je Miloš Kusý. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.