MEZINÁRODNÍ TURNAJ VIETNAMCŮ V BADMINTONU

 V sobotu 20. června se konal v kryté tenisové hale v Průhonicích u Prahy mezinárodní turnaj Vietnamců v badmintonu, kterého se zúčastnili reprezentanti badmintonových klubů Vietnamců z ČR, Rakouska, Vietnamu, Anglie, Polska, Německa a z Francie. Na tričkách soutěžících bylo možné vidět nápisy Praha, Brno, Hannover, Brandenburg, Berlín, Ruhr, Varšava, Vídeň, Paříž, Hanoj i další. Při slavnostním zahájení turnaje pozdravil všechny přítomné předseda Svazu Vietnamců v ČR Hoang Dinh Thang a po něm i předseda Česko-vietnamské společnosti Marcel Winter, který turnaj navštívil spolu se členem ČVS Jiřím Hruškou, který věnoval soutěžícím 6 malých a 1 větší pohár s označením „Cena přátelství“.

Večer na slavnostním vyhodnocení turnaje tyto ceny osobně předal předseda ČVS Marcel Winter, protože Jiří Hruška musel být ve svém zaměstnání. Vietnamci v ČR opět dokázali, že umí zorganizovat velké sportovní turnaje, kterých se zúčastňují jejich krajani žijící v mnoha zemích EU. Po tradičních srpnových dvojdenních mezinárodních turnajích v tenise nazvaných „Zlatá raketa Praha Open“, tak vznikla nová sportovní tradice v badmintonu, další příkladná sportovní akce Vietnamců žijících u nás, která má velký ohlas u Vietnamců žijících v EU. V rámci tradiční mnohaleté trvalé spolupráce Česko-vietnamské společnosti se Svazem Vietnamců v ČR společenské a zejména sportovní akce ČVS podporuje. Při minulém turnaji v badmintonu ve svém projevu předseda ČVS Marcel Winter řekl: „Když chceme někomu porozumět, je nejnutnější se vzájemně poznat, třeba právě při sportu“ a to platí stále.
Badmington 1 badmington Badmington 11 Badmington 10 Badmington 9 Badmington 8 Badmington 7 Badmington 6 Badmington 5 Badmington 4 Badmington 3 Badmington 2
Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality a jeho autorem je Miloš Kusý. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.