ZÚČASTNILI JSME SE V KVĚTNU MNOHA AKCÍ V RÁMCI ROKU VIETNAMSKÉ KULTURY V ČR

Zástupci Česko-vietnamské společnosti se v květnu zúčastnili mnoha akcí v Praze, pořádaných v rámci Roku vietnamské kultury v ČR. Dne 8. května se zúčastnil předseda ČVS Marcel Winter v sále restaurace Dong Do na Sapě v Praze 4, jako čestný host oslavy 60. výročí provincie Hai Phong, které se zúčastnili Vietnamci z této provincie, kteří žijí v ČR. Dne 11. května se zúčastnil předseda ČVS od 13. hodin Česko-vietnamského business fóra v paláci Žofín v Praze 1, na kterém promluvili prezident ČR Miloš Zeman a prezident VSR Truong Tan Sang. Ještě 11. května od 18,35 hodin vystoupil Marcel Winter v živém vysílání České televize, jako host pořadu Interview ČT 24, který byl zaměřen na Vietnam a Vietnamce žijící v ČR. Dne 12.května po přijetí prezidentem VSR Truong Tan Sangem v hotelu Hilton v Praze se zúčastnil předseda ČVS od 19. hodin slavnosti u příležitosti otevření kanceláře vietnamské tiskové agentury VNA v ČR, která se konala na velvyslanectví VSR v Praze.

Celkem 10 členů ČVS, z toho 5 členů předsednictva ČVS, se zúčastnilo velkého kulturního programu vietnamských umělců v pražském Rudolfinu, pořádaného v rámci slavnostního zahájení Roku vietnamské kultury v ČR. Dne 13. května se od 18. hodin zúčastnil výkonný místopředseda ČVS Ing. Jaroslav Vítek, MBA slavnostní vernisáži výstavy „Vietnam nadčasová krása“ v Galerii Kvalitář na Senovážném náměstí v Praze 1. Dne 21.května se předseda ČVS zúčastnil slavnostního zahájení akce „Zažij Vietnam“, která se konala na náměstí Jiřího z Poděbrad v Praze 3. Tuto akci navštívilo během dne minimálně 22 členů ČVS V neděli 24. května se Marcel Winter zúčastnil celostátního turnaje Vietnamců v kopané v areálu vysokoškolských kolejí v Praze 6 na Strahově a pak ještě večer od 19. hodin v sále restaurace Dong Do na Sapě v Praze 4, jako čestný host oslavy 1 roku založení celostátního sdružení Vietnamců z provincie Bac Ninh, kteří žijí v ČR. Předseda ČVS byl pozván také proto, že se loni osobně zúčastnil zakládající akce založení tohoto krajanského sdružení Vietnamců z celé ČR. Zúčastnili jsme se v květnu celkem devíti velmi pěkných akcí, pořádaných v rámci Roku vietnamské kultury v ČR.  
Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality a jeho autorem je Miloš Kusý. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.