VIETNAMŠTÍ PODNIKATELÉ DANĚ PLATÍ, PANE MINISTŘE OMLUVTE SE!

Predseda_CVS_Marcel_Winter logo_CVS_-_noveTvrdit veřejně v Parlamentu ČR, že „evidence tržeb se nepřipravuje kvůli živnostníkům, ale kvůli Vietnamcům, kteří jak známo neplatí daně“ je trapné, protože výběr daní u milionu našich živnostníků nemůže ovlivnit jakákoliv část z třiceti tisíc Vietnamců, kteří u nás podnikají jako fyzické osoby – OSVČ. Nikdo, ani ministr financí ČR, nesmí paušalizovat přestupky jednotlivců na celou vietnamskou komunitu, na všechny podnikající Vietnamce u nás, z nichž někteří zaměstnávají i české občany. Opět je pracovitost naprosté většiny slušných a řádně podnikajících i daně platících Vietnamců někomu solí v očích. Opět zřejmě lobby určitých obchodníků, kteří chtějí mít monopol, aby mohli socialisticky pracovat za kapitalistické peníze, se chce zbavit konkurence, která je v kamenných Večerkách nahradila po celé ČR ku prospěchu našich občanů. Je škoda, že ministrovi financí ČR chybí informace o tom, jak na mnoha vesnicích v ČR čeští živnostníci sami skončili podnikat často v jediné místní prodejně potravin a nikdo z Čechů o tuto práci na své vlastní riziko neměl zájem, ale naštěstí je zachránili Vietnamci, kteří jedinou prodejnu potravin v obci ku prospěchu zejména důchodců a mladých rodin úspěšně provozují, dokonce s mnohem větší provozní dobou. Jako příklad mohu uvést jedinou prodejnu potravin ve Skuhrově-Hatích na Berounsku. Služby vietnamských živnostníků oceňuje široká veřejnost, což dokázal březnový průzkum agentury Meridian pro pořad ČT Fokus Václava Moravce zaměřený na vztah veřejnosti k národnostním skupinám žijícím v ČR, ve kterém se Vietnamci umístili hned za Slováky a Poláky, dokonce před Němci, Ukrajinci, Rusy, Araby i Romy.

I když to asi někomu moc vadí, tak v Parlamentu ČR přednesená trapná výmluva na Vietnamce neobstojí, protože Vietnamci podnikající jako OSVČ již několik let platí dvojnásobně vyšší daně než například Ukrajinci pracující na stavbách jako OSVČ a navíc většina Vietnamců ve svých kamenných obchodech po celé ČR již dávno má moderní elektronické pokladny. Ale také ochotu, velkou otevírací dobu a úsměvy. Ne každý Čech je zloděj, tunelář nebo vrah a také ne každý Vietnamec je pěstitel marihuany, výrobce nebo prodejce drog, či neplatič daní. Naprostá většina Vietnamců zde žijících nemá s drogami vůbec nic společného a také naprostá většina vietnamských podnikatelů řádně státu platí daně. Proto Česko-vietnamská společnost odsuzuje paušální výrok pana ministra Andreje Babiše přednesený 12. března v Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR a žádáme, aby se pan ministr Andrej Babiš naprosté většině slušných a poctivě pracujících vietnamských podnikatelů, jenž řádně platí daně, omluvil. Nejlépe do 10.května, do příjezdu prezidenta Vietnamu na oficiální státní návštěvu České republiky. Pane ministře děkujeme vám, že naší žádosti vyhovíte.

Marcel Winter

Předseda Česko-vietnamské společnosti
http://vietinfo.eu/cd-tai-sec/phan-hoi-ve-bo-truong-tai-chinh-sec-noi-nguoi-viet-tron-thue.html
-------- Původní zpráva -------
Od: <Dongpham@seznam.cz>
Komu: "MARCEL WINTER" <w.m.c@tiscali.cz>
Předmět: Re: ZPRÁVA ČVS ŽÁDAJÍCÍ OMLUVU MINISTRA BABIŠE JE JIŽ NA WEBU ČASOPISU REFLEX 
Datum: 15.03.2015 23:07
Děkujeme Vám pane předsedo za boj za spravedlivost pro Vietnamce.Ing. Pham Viet Dong

——– Původní zpráva ——-
Od: F.Toman <toman.tp@seznam.cz>
Komu: "'MARCEL WINTER'" <w.m.c@tiscali.cz>
Předmět: souhlas
Datum: 16.03.2015 16:24

Dobrý den vážený pane Wintře,

právě jsem si přečetl na internetu Váš požadavek vůči ministrovi financí Babišovi na omluvu vůči podnikající vietnamské komunitě. Chci Vám tímto vyjádřit plnou podporu a souhlas s tímto požadavkem. Pokud se někomu nedaří vybírat daně, měl by začít u velkých korporací, kterým se poskytly desetileté a více daňové úlevy, které nikdy nevykompenzují odvody DPH od drobných živnostníků. Řada vietnamských živnostníků může být vzorem českým rádoby podnikatelům, kteří si neodepřou pracovní volno, svátky a dovolené, což vietnamský podnikatel téměř nezná.

Plně s Vámi sympatizuji a přeji štěstí a úspěch.

Zdraví Vás František Toman

 

Deník Haló noviny 18.3.2015

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality a jeho autorem je Miloš Kusý. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.