VÝZVA PŘEDSEDY ČVS VŠEM VIETNAMCŮM V ČR: POMOZTE, V NĚMECKU JIŽ ZEMŘELO NA PERVITIN 18 OSOB!

     V pátek 11. dubna uspořádala Nadace Forum 2000, která naplňuje odkaz Václava Havla prostřednictvím podpory demokratických hodnot a respektu k lidským právům, ve spolupráci  s Česko-německým fondem budoucnosti, v kavárně Louvre v Praze kulatý stůl, zaměřený na společné řešení problémů s drogami v příhraničních oblastech ČR a SRN. Měl jsem tu čest být na tuto velmi záslužnou a potřebnou akci pozván i vystoupit na ni  s informací o aktivitách Česko-vietnamské společnosti v této oblasti. Přítomnost ministra zemědělství i státní protidrogové koordinátorky vlády SRN, německého velvyslance, zástupců německé policie, ale také i národního protidrogového koordinátora vlády ČR a zástupců Národní protidrogové centrály Policie ČR i dalších významných hostů, ukázala velkou aktuální celospolečenskou závažnost i nutnost společného angažmá české a německé občanské společnosti v oblasti drogové prevence. Toto se stalo také hlavním tématem roku 2014 Česko-německého fondu budoucnosti.
    Protidrogová koordinátorka vlády SRN ve svém vystoupení uvedla, že ve SRN již zemřelo v poslední době na pervitin celkem 18 osob. Z toho 14 si k němu přidalo další drogu (syntetický opiát fentanyl), ale 4 mladí němečtí občané zemřeli výhradně pouze na požití pervitinu, v Německu nazývaného Krystal, dováženého převážně z ČR. Dnes již pervitin zasáhnul celou EU a stal se tedy mezinárodním problémem, který budou nyní velmi aktivně ČR a SRN i Rakousko a ostatní státy EU muset řešit i na mezinárodní úrovni. Vietnamská narkomafie u nás, která se stala největším výrobcem a prodejcem pervitinu nejen v ČR, ale i v celé EU, získala svojí závažnou celospolečensky nebezpečnou kriminální činností doslova krvavé peníze a má již nyní na svědomí další lidské životy mladých lidí ve SRN. Co tomu říká jejich budhistické vyznání? Nevadí jim, že hrubě poškozují pověst Vietnamu v ČR i v EU a jako „ctihodní“ podnikatelé se vracejí domů a za krvavé peníze si ve Vietnamu kupují nemovitosti? Nevadí jim, že zneužívají u nás Vietnamce bez práce, kteří díky jim končí ve vězení? Rozhodně je jim naprosto lhostejné, jak tento dnes již mezinárodní problém, který zavinili, ovlivní další život všech Vietnamců i Čechů vietnamského původu u nás i v celé EU. Je jim také úplně jedno, zda výrobou a prodejem drog celostátně poškozují pověst všech Vietnamců u nás a dávají celé společnosti příčinu k odsuzování zde žijících Vietnamců i záminku extrémistickým skupinám k akcím proti Vietnamcům. A to se týká i těch, co jim na pěstírny konopí a výrobny drog půjčují peníze, které jim narkomafie vrací i s krvavými úroky. Nechci, aby několik set darebáků a kriminálníků zničilo pověst naprosté většiny Vietnamců u nás, kteří s drogami nemají nic společného. Nechci, aby umírali čeští občané i občané EU na pervitin od vietnamské narkomafie, která si z ČR chce udělat drogovou žumpu Evropy, protože ve Vietnamu by jim hrozil trest smrti. Nechci, aby jste kvůli nim jednou museli opustit naši vlast jen proto, že jste byli k několika stům vietnamským drogovým kriminálníkům lhostejní v domnění, že se vás to netýká. Pokud na pervitin od vietnamské narkomafie v ČR začnou i u nás umírat mladí lidé, tak vás totiž rozhořčená veřejnost začne bojkotovat a nebude navštěvovat vaše obchody a tržnice i přestane kupovat vámi nabízené výrobky, či navštěvovat vaše služby, tak potom zkrachujete a budete se muset sami vrátit do Vietnamu. Ale to je vietnamské narkomafii v ČR naprosto lhostejné. Prosím uvědomte si to v zájmu vašich dětí, aby mohly i nadále u nás studovat i žít a využijte anonymní nahlašovací linku 603 191 364, na kterou anonymně oznámíte výrobu a prodej drog ve vaší komunitě. Týká se to již každého z vás, tedy i těch, co mají české občanství, protože na obličeji to nemají napsané. Je již opravdu nejvyšší čas, protože na pervitin od Vietnamců z ČR začali umírat další mladí lidé!
V Praze: 12. 4. 2014
Marcel Winter
Předseda Česko-vietnamské společnosti
Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality a jeho autorem je Miloš Kusý. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.