EXPORTÉŘI A INVESTOŘI, MÍSTO UKRAJINY OSLOVTE 90 MILIONOVÝ VIETNAM!

     Pro řešení problémů a finančních ztrát našich exportérů i investorů na Ukrajině a možná v budoucnosti i v Rusku, doporučuji zaměřit marketingové plány na Vietnam s 90 miliony obyvatel, který je členem WTO i sdružení ASEAN a loni měl růst HDP 5,3 %. Světová banka zveřejnila předpokládaný růst HDP ve Vietnamu v letech 2014 i 2015 ve výši 5,4 %, což dokazuje stabilní ekonomiku této rozvijící se země, kde žije přes dvě stě tisíc česky, nebo slovensky mluvících lidí a ve které je o naše služby, výrobky, technologie i investice zájem. Ve Vietnamu se připravuje výstavba 13 atomových elektráren, ale také dálnice od hranic Číny až do Hočiminova Města ze dvou třetin s osmi jízdními pruhy a se 106 mosty. 

Již začaly přípravné práce stavby nadzemního přepravního kolejového systému se 17 terminály v Hanoji, metra v Hočiminově Městě i nového letiště v Hanoji, které má být největší v celé Asii. Vietnam však výrobky a technologie nepoptává, to dělají pouze x-tí zprostředkovatelé, do Vietnamu jezdí celý svět nabízet. A to je nutné si uvědomit.

Je nutné také znát vietnamské obchodní zvyklosti. Z Vietnamu lze také mnohé komodity levně dovážet. Vietnam je největším světovým vývozcem kávy Robusta (vhodné pro Nescafé), druhým největším vývozcem rýže na světě, čtvrtým světovým vývozcem krevet a třetím největším vývozcem ropy v Jihočínském moři.

 Pro naše investory je důležité, že jsou platné Smlouva mezi vládou ČR a vládou VSR o zabránění dvojího zdanění z roku 1997 a Dohoda mezi vládou ČR a vládou VSR o podpoře a vzájemné ochraně investic z roku 1998. Průměrná měsíční mzda kvalifikovaného dělníka je ve Vietnamu v přepočtu 2000,- Kč, středoškoláka 4000,- Kč a vysokoškoláka 8000,- Kč. V této „zemi úsměvů“ je 31 milionů uživatelů internetu a velký zájem o české investory, kteří zde vždy najdou své budoucí česky mluvící pracovníky.

Pro naše investory máme připravené „na klíč“ dva investiční projekty, na výstavbu a 50 let provozování 10 větrných elektráren na ostrově Van Don, nebo na výstavbu a provozování České tenisové školy v Hanoji. Našim investorům můžeme nabídnout i projekty výstavby letiště v provincii Quang Ninh nebo ekologické oblasti cestovního ruchu na ostrově Phuong Hoang, či modernizaci přístavu Cai Rong a výstavbu zábavního parku s centrem Casino Van Yen v ekonomické zóně na ostrově Van Don. 

Díky svým 47 návštěvám Vietnamu a loňskému pobytu v Hanoji zájemcům o Vietnam doporučuji, aby nelétali zbytečně do Vietnamu, aby si vždy nejdříve provedli ve Vietnamu kvalitní teritoriální marketing a pak teprve uskutečnili akviziční návštěvu překrásné země našich přátel.

Marcel Winter

Předseda Česko-vietnamské společnosti

(www.cvs-praha.czMobil: 602 363 009

PROJEKT_10_VETRNYCH_ELEKTRAREN_NA_OSTROVE_VAN_DON PROJEKT_VAN_DON PROJEKT_VAN_DON_-_FEASIBILITY_STUDY_PROVEDENA_V_EU_-_BELGII

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality a jeho autorem je Miloš Kusý. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.