MIKULÁŠSKÁ NADÍLKA ČVS: NAVRHNEME NOVÉ VLÁDĚ PROGRAM ZESÍLENÍ BOJE PROTI VIETNAMSKÉ NARKOMAFII V ČR

V pátek 6.prosince na tiskové konferenci v Praze informoval předseda Česko-vietnamské společnosti (ČVS) PaeDr.Miloš Kusý o uskutečněných letošních osvětových akcích pro vietnamskou komunitu s názvem STOP DROGÁM, které se konaly v Plzni, Liberci a ve Vyšším Brodě v rámci Vietnamsko-české protidrogové ligy. Informoval, že vietnamská narkomafie se stala největším výrobcem a prodejcem marihuany i pervitinu u nás a to začalo vadit i mnoha slušným Vietnamcům zde žijícím.

Již přes 70 Vietnamců využilo anonymní nahlašovací telefonní linku 603 191 364 a upozornilo tak přímo ředitele Národní protidrogové centrály na pěstírny marihuany i na vietnamské prodejce drog. Na konferenci STOP DROGÁM ve Vyšším Brodě dokonce těhotná Vietnamka prokázala osobní odvahu i statečnost a veřejně před všemi přítomnými upozornila na prodejce drog ve vietnamské tržnici.

Díky těmto osvětovým akcích se někteří Vietnamci přestali bát vietnamské narkomafie u nás, protože si nepřejí, aby byly drogami ohroženy i jejich děti. Je však nutné, aby jim v tom nejen ČVS, ale i stát pomáhaly. K zesílení boje ČVS proti vietnamské narkomafii v ČR se vrátil z Vietnamu domů čestný předseda ČVS Marcel Winter, který seznámil přítomné novináře s důvody, proč je nutné velmi rychle realizovat nové akce i účinnější opatření. Doslova uvedl: „Vlády SRN a Rakouska si již oficiálně stěžovaly na distribuci drog Vietnamci z ČR do jejich zemí a vietnamská narkomafie u nás dokonce začala vyrábět pervitin nikoliv z léků dovážených z Polska, ale ze syntetických chemických materiálů. Zvýšilo se ohrožení našich dětí i vnoučat na maximum, což by mohly využít jako záminku různé extrémistické skupiny k fyzickým útokům proti naprosté většině zde žijících slušných Vietnamců, kteří s touto závažnou trestnou činností nemají vůbec nic společného.

Doba tanečků skončila a je nutné novými tvrdými opatřeními usekat chobotnici vietnamské narkomafie u nás všechna chapadla. Ve Vietnamu je za výrobu a prodej drog trest smrti. Žádní Vietnamci si nesmí myslet, že když u nás jsou pouze tresty odnětí svobody, že si z ČR udělají drogový ráj a doma si za peníze z drog budou stavět obchodní nebo rekreační centra a vydávat se za solidní podnikatele. Touto závažnou trestnou činností poškozují dobré jméno Vietnamu v ČR i v celé EU.

Marcel Winter seznámil přítomné s konkrétním programem zesílení boje proti vietnamské narkomafii u nás, jehož je autorem a který bude přednesen 14.prosince na 17.valné hromadě ČVS v Praze. Po jeho schválení bude předán nové vládě ČR a jednotlivým ministerstvům. Program vyzývá vládu, aby zakoupila pro každý kraj monitorovací vozidlo, které odhalí zejména v noci pěstírny marihuany. Ministerstvu vnitra navrhuje zavést namátkové preventivní kontrolní akce na všech hraničních přechodech v obou směrech na převoz drog, nebo peněz získaných z jejich prodeje. Poskytnout finance na realizaci P.R. akcí v Hanoji, Danangu a v Hočiminově Městě ve VSR s názvem „Zamezte poškozování dobrého jména Vietnamu v ČR i EU“, na kterých bude promítán videoklip s vypovídajícími Vietnamci z ČR, kteří u nás pěstovali marihuanu, vyráběli pervitin, nebo prodávali drogy. Ministerstvu průmyslu a obchodu program navrhne při zadržení Vietnamce podnikajícího jako OSVČ a ve svém obchůdku nebo na tržnici prodávajícího drogu nejen k okamžitému odebrání živnostenského listu navždy, ale také k zákazu vydat nový ŽL jeho rodinným příslušníkům.

TK_CVS_-_Cestny_predseda_CVS_Marcel_Winter_vysvetlil_duvody_sveho_navratu_z_VSR_do_CR

Projednat tento společenský problém za zasedání Smíšené mezivládní komise pro hospodářskou spolupráci ČR a VSR, která se má v dubnu uskutečnit v Hanoji. Program se obrátí i na ministerstvo zahraničních věcí, aby rodičům Vietnamců, kteří pomohou k odhalení sítě výroby nebo prodeje drog, byla jako odměna poskytnuta víza k návštěvě svých dětí a vnuků v ČR. Program také požádá ministerstvo spravedlnosti, aby Vietnamcům, kteří pomohou rozkrýt sítě narkomafie, byli navrhovány tresty v nejnižší sazbě. Program ČVS se obrátí také na ministerstvo financí, aby vyhovělo požadavku VSR a finančně přispělo na výkon trestu u nás odsouzených Vietnamců za výrobu nebo prodej drog, ve Vietnamu Daňové poplatníky to vyjde mnohem levněji, než kdyby vykonávali výkon trestu u nás a výkon trestu ve VSR odradí mnohé, co by výrobu nebo prodej drog chtěli z finančních důvodů zkusit. V programu je také návrh na zvýšenou kontrolu převodů financí z ČR do VSR do doby, než se u nás vietnamská narkomafie nezlikviduje.

TK_CVS_-_Cestny_predseda_CVS_Marcel_Winter_nasloucha_otazce_redaktora_Pavla_Kacera_z_casopisu_Prosperita

Závěrem Marcel Winter uvedl: „Odvážní Vietnamci, kteří sami začali bojovat proti vietnamské narkomafii u nás, jenž otrocky využívá Vietnamce doma zadlužené za úplatky odevzdané vietnamským mafiánským zprostředkovatelům a kteří jsou zde nyní bez práce, musí dostat okamžitou naši i státní podporu. Je to v zájmu vietnamských dětí, dobře se učících v našich školách, ale zejména v zájmu celé naší společnosti. V osvětových akcích v příhraničních oblastech je nutné pokračovat, ale nový program zesilující boj proti vietnamské narkomafii u nás je nutné velmi rychle realizovat, v zájmu nás všech.“

Nakonec zodpovídal dotazy zástupců médií, například ČTK a Prosperity.

 

PaedDr. Miloš Kusý – Předseda ČVS

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality a jeho autorem je admin. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.