Družba Ústeckého kraje a vietnamské provincie Kien Giang se úspěšně rozvíjí

V Úterý 12. listopadu proběhlo mezinárodní  jednání mezi zástupci Ústeckého kraje, hospodářské a průmyslové komory Ústeckého kraje, zplnomocněnce provincie Kien Giang pana Viet Dung Duong za účasti představitelů obchodního oddělení vietnamské ambasády v ČR a předsedy Česko-vietnamské společnosti.Jednání osobně vedl hejtman ústeckého kraje pan Oldřich Bubeníček. 

Místní vláda provincie Kien Giang připravila seznam ekonomických projektů na kterých by ráda spolupracovala s ústeckými firmami. Hospodářská a průmyslová komora Ústeckého kraje již eviduje téměř 30 podniků a firem, které by o tuto spolupráci měly zájem. Účastníci potvrdili, že mají upřímný zájem na rozvoji této spolupráce a že všichni budou tomu nápomocni.

Závěrem se přítomni dohodli na tom, že pan hejtman pozve představitele provincie Kien Giang na návštěvu Ústeckého kraje, kde proběhne za podpory Hospodářské a průmyslové komory  Ústeckého kraje prezentace provincie Kien Giang a také Ústecký kraj udělá svoji prezentaci. Na tuto prezentaci budou pozvány všechny firmy a podniky, které o spolupráci budou mít zájem. Ekonomickou  spolupráci bude následovat spolupráce v oblasti kultury a sportu.  Zástupci obchodního oddělení vietnamské ambasády přislíbili celému procesu svoji odbornou podporu.

Jsem velmi rád, že u tak úspěšně se rozvíjejícího  projektu stála Česko-vietnamská společnost, jejíž předseda v loňském roce při osobní návštěvě provincie kontaktoval představitele provincie a tuto spolupráci jim navrhnul. Mimořádné poděkování pak náleží panu Viet Dung Duongu, který podniká v této provincii a který se osobně ve věci  angažuje.

PaedDr. Miloš Kusý

předseda Česko-vietnamské společnosti o.s.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality a jeho autorem je admin. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.