PROČ JSEM BLAHOPŘÁL VŠEM VIETNAMCŮM K TÉTU

Dne 5. února se ve Vietnamu konaly oslavy nového lunárního roku 2019 – Tét. Oslavili jej Vietnamci na celém světě, tedy i u nás. Blahopřál jsem všem Vietnamcům, také i k exportním výsledkům jejich země. Vietnam je největším světovým vývozcem pepře, je na druhém místě na světě ve vývozu kávy i obuvi a na třetím místě ve vývozu rýže, gumy a mořských produktů. Dále jsem jim gratuloval k tomu, že mezi přírodní divy světa jsou zařazeny tisíce ostrovů v Halong Bay a největší jeskyně na světě Son Doong i k tomu, že v roce 2020 se pojede světový automobilový závod „Formule 1“ v Hanoji.

Vietnam je perspektivní země úsměvů a našich přátel, ve které žije 206 tisíc Vietnamců, kteří u nás v minulosti studovali (i vysoké školy) nebo pracovali a mají nás i naši vlast rádi. Proto jsem jim všem blahopřál do nového lunárního roku 2019, ve Vietnamu nazvaného „dřevěného prasete“, vše nejlepší a hodně prosperity!
Marcel Winter
Čestný předseda Česko-vietnamské společnosti
 
Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality a jeho autorem je Miloš Kusý. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.