OTEVŘENÝ DOPIS ČESTNÉHO PŘEDSEDY ČESKO-VIETNAMSKÉ SPOLEČNOSTI MARCELA WINTERA VŠEM VIETNAMCŮM V ČR:

STOP DROGÁM = START PRO VÁS!

Vážení vietnamští přátelé!

Projekt Vietnamsko-české protidrogové ligy, za jehož realizaci z pověření Ministerstva vnitra ČR zodpovídá Česko-vietnamská společnost, chce odstranit  výrobu, prodej a užívání drog Vietnamci v České republice. Tuto závažnou kriminální činnost, za kterou ve Vietnamu hrozí i trest smrti, nelze ospravedlnit žádnými sociálními a finančními problémy několika desítek jednotlivců, kteří byli podvedeni zprostředkovatelskými agenturami a zůstali u nás bez práce i s velkými dluhy doma ve Vietnamu za úplatek, který museli předem mafiánským zprostředkovatelům zaplatit. Výroba a prodej drog jsou celou českou veřejností velmi odsuzovány a tak pachatelé této závažné trestné činnosti kazí pověst a image všem Vietnamcům v České republice. Již pět roků vás veřejně vyzývám k ukončení této trestné činnosti a proto se i dnes obracím na vás, protože chci zabránit tomu, aby nedošlo k útokům na Vietnamce a zejména k napadání vietnamských dětí, žijících u nás.

07_Marcel_Winter_foto-Michal_Mikulenka

            Stačí, kdyby zemřelo jedno české dítě na požití drogy od vietnamského prodejce a organizované skupiny, které u nás útočí třeba na romskou komunitu, mohou ihned tuto tragédii využít k útokům a k organizovanému napadání Vietnamců u nás. Nikdo z vás nemá na čele napsáno „já mám české občanství“, nebo „já drogy nepěstuji, nevyrábím ani neprodávám“ a to je nutné si uvědomit. Nacionalistům, xenofobům a rasistům je jedno, jaký jste Vietnamec nebo Vietnamka, potřebují ke svým útokům jen záminku, aby se zviditelnili nebo někteří, aby ukojili touhu někoho zmlátit.

            Takové nebezpečí by zde hrozilo, proto o něm hovořím a varuji vás, neboť by se týkalo každého z vaší komunity, z vaší národnostní menšiny, tedy i vašich dětí Organizátoři výroby a prodeje drog jsou vždy připraveni s miliony získanými z této závažné trestné činnosti okamžitě odletět z České republiky, ale vy a vaše děti zde zůstanete pracovat, nebo se učit. Proto je nutné s výrobou a prodejem drog ve vaší komunitě rázně skoncovat, pro klidný a perspektivní život vás i vašich dětí u nás. Drogy jsou vážným nebezpečím pro vaše děti i pro celou společnost. Konec drog znamená pro vás začátek klidného a perspektivního života v naší zemi. Věřím, že to společně dokážeme, vždyť jde o vaši budoucnost. STOP DROGÁM = START PRO VÁS!

V Hanoji: 1. 11. 2013

Marcel Winter

Čestný předseda Česko-vietnamské společnosti

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality a jeho autorem je admin. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.