„ČEŠTÍ A SLOVENŠTÍ VIETNAMCI“ OSLAVILI V HANOJI NÁŠ STÁTNÍ SVÁTEK

Společnost Vietnamsko-českého přátelství ve VSR uspořádala 23. října v sále hanojského Opera clubu oslavu 95. výročí vzniku Československa. Zúčastnili se jí velvyslanec ČR ve Vietnamu Martin Klepetko, budoucí nový velvyslanec VSR v ČR Truong Manh Son, předseda komise pro ČR a SR v Národním shromáždění VSR poslanec Dinh Xuan Thao, čestný předseda Česko-vietnamské společnosti Marcel Winter a další hosté. Předseda Společnosti Vietnamsko-českého přátelství ve Vietnamu Nguyen Minh Hong blahopřál všem obyvatelům ČR k našemu státnímu svátku, který oslavíme 28.října. Zdravici přednesl velvyslanec ČR ve VSR Martin Klepetko, který v kulturní části slavnostního večera se svojí spolupracovnicí zazpíval české lidové písničky, za což oba sklidili obrovský potlesk. 
OSLAVA_STATNIHO_SVATKU_CR_V_HANOJI_-_23.10.2013_-_ZDRAVICE_VELVYSLANCE_CR_MARTINA_KLEPETKA
Vietnamci, kteří v minulosti studovali a pracovali v bývalém Československu hráli a zpívali české i vietnamské písničky. Měl jsem tu čest doplnit kulturní část oslavy přednesem dvou básní. Báseň „Křik“ z Černé bedýnky od Ludvíka Aškenázyho i má vlastní báseň „Sonet pro Janu“ byly také odměněny velkým potleskem. Všichni přítomní si připíjeli pivem, ochutnali také i český guláš, ale nejkrásnější bylo setkání přátel, kteří se třeba několik let neviděli. Všude celý večer bylo vidět opravdové lidské vietnamsko-české a česko-vietnamské přátelství i láska v srdcích Vietnamců k naší vlasti. Prosím, važme si toho, zejména v dnešní uspěchané době 
 
Marcel Winter
Čestný předseda Česko-vietnamské společnosti
Hanoj
Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality a jeho autorem je admin. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.