LUNÁRNÍ DĚTSKÝ DEN V KUTNÉ HOŘE

 Na pozvání Svazu Vietnamců v Kutné Hoře jsem se v sobotu 30. září zúčastnil jejich oslavy Lunárního dne dětí. Měl jsem tu čest pronést na této slavnostní akci jménem naší Česko-vietnamské společnosti pozdravný projev, ve kterém jsem přítomné požádal o potlesk pro vietnamské děti, protože jsou budoucností svých rodičů, ale také i budoucností České republiky a Vietnamu Ubezpečil jsem přítomné o podpoře naší celostátní Česko-vietnamské společnosti pro ně i pro jejich rodiny při jejich životě u nás. Setkání s vietnamskými přáteli v Kutné Hoře bylo moc milé a velmi přínosné, protože posílilo náš vzájemný vztah. Jsem rád, že se této akce zúčastnila řada významných regionálních hostů, například místostarosta města Kutná Hora pan Ing. Josef Viktora s manželkou.

Tradiční ocenění školáků i studentů za jejich vzorné studijní výsledky potvrdilo, že u Vietnamců jsou děti a jejich vzdělání skutečně na prvním místě. Každoroční oceňování vietnamských školáků a studentů za jejich studijní výsledky v základních, středních i na vysokých školách u nás je konkrétním pozitivním příkladem pro celou naši společnost. Byl to opravdu krásný večer plný dětské radosti, rodičovské lásky a skutečného přátelství. Vážení vietnamští přátelé v Kutné Hoře a okolí, moc vám za pozvání i za tuto pěknou akci děkuji.
Marcel Winter
Předseda Česko-vietnamské společnosti

 

 
Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality a jeho autorem je Miloš Kusý. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.