NA EET JSOU NEJLÉPE PŘIPRAVENI VIETNAMCI


predseda-cvs-marcel-winter-poskytuje-rozhovor-vietnamske-televizi-vtv-na-tk-cvs-20-9
To nyní zveřejnil v titulku týdeník Týden a dokumentovala to i reportáž ve zprávách televize Barrandov dne 28. února. Já i celá Česko-vietnamská společnost (ČVS) máme z toho faktu opravdu velkou radost.
Vzpomínám si na slovní boje, které jsem v minulosti několik roků mnohokráte vedl při obraně vietnamských podnikatelů proti nařčením některých konkurenčních podnikatelských svazů, že Vietnamci u nás neplatí daně.
Jediný jsem následně v tisku, rozhlase i v televizích bránil vietnamské podnikatele a obchodníky proti této lživé negativní paušalizaci vietnamských podnikatelů a obchodníků. Když v březnu 2015 tento nesprávný údaj dokonce uvedl v Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR ministr financí ČR Ing. Andrej Babiš, jako důvod zavedení EET, tak jsem jako první zveřejnil protest naší ČVS a dne 20. března jsem jej osobně navštívil. Po našem rozhovoru na MF ČR se místopředseda vlády a ministr financí ČR Ing. Andrej Babiš všem Vietnamcům, kteří řádně platí daně, veřejně v médiích omluvil. Konkurence Vietnamců u nás, která lživě kritizovala podnikající vietnamskou komunitu, si však navíc přála, aby kvůli EET Vietnamci u nás přestali podnikat. Toto nebezpečí jsem si uvědomil a proto jsem již 20. března 2015 požádal ministra financí ČR Ing. Andreje Babiše, aby MF ČR pomohlo při zavádění a realizaci EET vietnamským podnikatelům a obchodníkům.

Ti, co si přáli ukončení podnikatelské činnosti Vietnamců kvůli EET se spletli a na celé čáře. Dokonce zástupci některých politických stran ve spolupráci s některými Čechy vietnamského původu a několika Vietnamci vědomě a cíleně ohlupovali vietnamské podnikatele, že se nemusí na EET vůbec připravovat, protože jejich strany zařídí, aby zákon o EET byl před nabytím platnosti zrušen. Vědomě lhali, čímž je 1. březen důkazem a dnes těm, které obelhávali nijak nepomáhají i když ví, že pracovitým vietnamským obchodníkům jde o vše, zejména o životní jistoty jejich rodin i jejich pobyt u nás.
O to více si vážím a oceňuji pomoc Svazu vietnamských studentů a mládeže v ČR, který ve spolupráci s MF ČR vytvořil ve vietnamštině návod-manuál pro přípravu a realizaci EET pro vietnamské podnikatele a obchodníky v celé ČR. Moc za to panu Tungovi a jeho přátelům ze Svazu vietnamských studentů a mládeže v ČR děkuji.
Veřejnost, která chodí velmi ráda nakupovat k usměvavým, ochotným a pracovitým Vietnamcům, nebo k Čechům vietnamského původu, se nyní po zveřejněných informacích v aktuálním vydání týdeníku Týden i ve zprávách televize Barrandov (28. 2.), či z rozhovoru se mnou v Českém rozhlase Plus (1.3. ve 21,15 hodin) vůbec nemusí obávat, že Vietnamci kvůli EET přestanou podnikat zejména v oblíbených Večerkách, nebo ve specializovaných prodejnách, jak s tím někteří ohlupovači Vietnamců veřejnost strašili.  
Děkuji vám všem vážení vietnamští podnikatelé a obchodníci, že jste EET úspěšně zvládli a tím jste všem, kteří vás v minulosti veřejně pomlouvali i špinili veřejně dokázali, že jste nejlepší! Jsem na vás hrdý a já i celá naše Česko-vietnamská společnost budeme vám i nadále aktivně veřejně pomáhat, bojovat za vás, za vaše rodiny, za vaše děti, prostě za váš lepší život u nás.
Marcel Winter
Předseda Česko-vietnamské společnosti

  Týdeník TÝDEN 1.3.2017Týdeník TÝDEN 1.3.2017 dokončeník

Deník LIDOVÉ NOVINY 21. 3. 2015

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality a jeho autorem je Miloš Kusý. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.