CHARITATIVNÍ DAR ČESKO-VIETNAMSKÉ SPOLEČNOSTI DĚTEM VIETNAMSKÝCH HORALŮ NÁRODNOSTNÍ MENŠINY HMONGŮ

DAR ČVS - DĚTI A RODIČEDne 2. července jsem spolu s kolektivním členem naší ČVS firmou Katan Job s.r.o. z Ostravy a s našimi vietnamskými přáteli z Lao Cai i z Hanoje, předal dárky v hodnotě 80 tisíc Kč dětem ze základní školy v Xa La Pan v okrese Muong Khuong v provincii Lao Cai. Pro každé dítě jsme připravili v balíčku učebnice, sešity, propisovací tužky, nosič na jídlo, trička, pláštěnku i holínky a v krabici čokoládové bonbony a polévky.

Po setkání se starostou horské vesnice, která se nachází nedaleko hranic s Čínou, proběhla za velké organizační pomoci vietnamské dobrovolnické organizace CLB a členů Svazu vietnamské mládeže z Lao Cai, slavnostní předávací akce. Byl jsem při této své 48. návštěvě Vietnamu díky naší charitativní akci prvně tak vysoko ve vietnamských horách, že když jsme míjeli při neustálém stoupání s našim nákladem mraky, tak jsem si myslel, že snad potkáme na cestě do horské vesnice i letadlo. Letadlo jsme nepotkali, ale očekávaly nás děti chudých horalů s rodiči, kterým náš charitativní dar nejen udělal velkou radost, ale hlavně jim pomohl v jejich velmi těžkém životě v horách. Díky našemu kolektivnímu členu z Ostravy a našim přátelům z Lao Cai i z Hanoje, kteří nám na naši charitativní akci tento dar společně zakoupili, jsme pomohli vietnamským dětem pracovitých, ale chudých vesnických horalů Rádi jsme pomohli, protože děti jsou nejen budoucností svých rodičů, ale celé společnosti. Charitativní akce naší Česko-vietnamské společnosti ve Vietnamu se vydařila a proto již přemýšlíme o další.
Marcel Winter
Předseda Česko-vietnamské společnosti
t.č. Lao Cai – Vietnam
NAPSALI O NAŠÍ CHARITATIVNÍ AKCI VE VIETNAMŠTINĚ:
http://secviet.cz/?SubID/=34159&ID=18&result=view

[http://secviet.cz/?SubID/=34159&ID=18&result=view]

Haló noviny – sobota 9. července 2016
 CLANEK_O_AKTIVITE_CVS_V_HALO_NOVINACH_9.7.2016_0002
 DAR ČVS - ČÁST DAR ČVS SE PŘEDÁVÁ VŠEM HORALŮM DAR ČVS SE VYKLÁDÁ Z AUTA
Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality a jeho autorem je Miloš Kusý. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.