ZAPOJENÍ BIS KE ZNIČENÍ VIETNAMSKÉ NARKOMAFIE V ČR VÍTÁME!

    

    Založení speciálního týmu BIS na zmapování hlavně vietnamských drogových gangů, které ovládly 75% z celkové výroby pervitinu u nás, vítáme protože zničení vietnamské drogové mafie u nás ochrání naprostou většinu slušných Vietnamců, kteří dodržují naše zákony a s výrobou nebo prodejem drog nemají vůbec nic společného, ale také to zabrání od paušalizace této závažné trestné činnosti na celou vietnamskou komunitu. Již přes sto Vietnamců se aktivně zapojilo do boje proti vietnamské narkomafii v ČR tím, že využili anonymní nahlašovací telefonní linku zřízenou předloni Národní protidrogovou centrálou Policie ČR v rámci osvětového projektu STOP DROGÁM a nahlásili výrobu nebo prodej drog svých krajanů u nás. V rámci tohoto projektu jsme uspořádali řadu konferencí pro Vietnamce v příhraničních městech. Jako jediní jsme loni v únoru předali vládě ČR třináct konkrétních návrhů a doporučení k zesílení boje proti drogám ve vietnamské komunitě a naše návrhy byly ve vietnamštině zveřejněné v časopisech vydávaných Vietnamci v ČR i na jejich internetových stránkách. Česko-vietnamské společnost i naprostá většina vietnamské komunity v ČR, která nás podporuje, společně vítáme zapojení BIS k likvidaci vietnamské narkomafie, která hrubě poškozuje svojí závažnou trestnou a celospolečensky nebezpečnou činností pověst všech Vietnamců u nás i Vietnamu.

     Nechceme, aby několik set vietnamských kriminálníků kvůli svým celkovým miliardovým ziskům dělalo z naší země drogovou žumpu Evropy! Nechceme, aby vietnamská narkomafie stále zneužívala ke své trestné činnosti Vietnamce, kteří byli podvedeni mafiánskými vietnamskými a podvodnými českými zprostředkovatelskými agenturami, které od každého z nich vymohly úplatek až ve výši 13 000 USD za zajištění práce u nás a přitom tito Vietnamci zde zůstali bez práce, navíc se vzhledem k velkým dluhům svých rodin u vietnamských bank za zajištění peněz na úplatek nemohou vrátit domů. Zejména dnešní druhá generace Vietnamců, kteří se zde narodili a vystudovali naše střední i vysoké školy, výrobu a prodej drog ve vietnamské komunitě odsuzuje, neboť část veřejnosti tuto trestnou činnost některých Vietnamců neprávem paušalizuje na všechny Vietnamce žijící u nás. Drogové vietnamské kriminálníky je nutné odhalit i pravomocně soudně potrestat a zakázat jim po skončení výkonu jejich trestu další pobyt u nás. Mnozí Vietnamci se také stále ptají, kdy už se konečně dohodne ČR s VSR, aby tito kriminálníci vykonávali svůj trest v délce určené rozsudkem českého soudu přímo ve Vietnamu, neboť to by mnohé od páchání drogové trestné činnosti odradilo. Naprostá většina Vietnamců v České republice si přeje STOP DROGÁM ve vietnamské komunitě a naše Česko-vietnamská společnost také!

V Praze: 15. dubna 2015
Marcel Winter
Předseda Česko-vietnamské společnosti
Materialy_akce_Cesko-vietnamske_spolecnosti_STOP_DROGAM
 plakat_zvaci_Liberec
PODEKOVANI_PREDSEDY_VLADY_CR_PREDSEDOVI_CVS_MARCELU_WINTEROVI
Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality a jeho autorem je Miloš Kusý. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.