MLÉKAŘI SPOJTE SE A EXPORTUJTE ČERSTVÉ I SUŠENÉ MLÉKO DO VIETNAMU!

V 92 milionovém Vietnamu i v malých obchodech najdete mléko a sýry z Holandska nebo z Dánska, ale také krabicové čerstvé mléko z Německa. Dokonce zde mají mléko pro děti v papírových krabicích až z daleké Uruguaye. Vietnamským zákazníkům zde nabízí sušené mléko z Holandska, Francie i z dalších 6 zemí. Máslo z Francie, Belgie a z Dánska vietnamské obchody také nabízejí. Potraviny včetně mlékárenských výrobků najdete ve vietnamských obchodech z mnoha zemí EU, například z Německa, Holandska, Dánska, Belgie, Francie, Itálie, Polska a ze zemí mimo EU dokonce i z USA, Austrálie, Nového Zélandu a Uruguaye. Od nás ve Vietnamu žádný mlékárenský produkt nenajdete i když tam žije přes 200 tisíc česky, nebo slovensky mluvících Vietnamců. Mlékaři, přebytečné mléko v okresech a v krajích zpracujte na sušené mléko, nabídněte a exportujte je do Vietnamu i do dalších asijských zemí. Mlékárny mohou úspěšně exportovat máslo a sýry. Vietnam je členem sdružení zemí ASEAN, které tvoří dohromady trh se 600 miliony obyvatel a pokud sušené mléko i mléčné deriváty nakoupí vietnamští zpracovatelé, kteří je budou brzy bezcelně vyvážet z Vietnamu do všech zemí ASEAN, pomůže to částečně vyřešit přebytek mléka u nás.

Navíc vietnamské firmy budou brzy smět bezcelně vyvážet potraviny a mléčné výrobky také do Ruska. Protože Vietnam nepoptává, ale do Vietnamu se jezdí nabízet, tak upozorňuji, že příští rok od 15. do 18. dubna se v Hanoji bude konat jubilejní 25. mezinárodní obchodní veletrh VIETNAM EXPO 2015, který je navíc i prodejním veletrhem a společnou expozici našich vystavovatelů, s možností využití státní dotace, na něm organizuje proexportní agentura Czech Trade. Vzhledem k mým 47 návštěvám Vietnamu i k loňskému 8 měsíčnímu pobytu v Hanoji rád nabízím našim mlékařům, výrobcům mléčných výrobků, odpovědným sdružením, komorám i ministerstvům svoji pomoc s předáním zkušeností z 20leté praxe v marketingu a akvizici ve vietnamském teritoriu. Mlékaři spojte se, nelikvidujte zbytečně své chovy, mléko nevylévejte na pole, ale nechte jej zpracovat na sušené mléko, které nabídněte a exportujte, protože se vám to i finančně vyplatí. Mlékárny zařaďte do svých marketingových plánů Vietnam a uvidíte, bude líp. Nabídněte a prodejte své výrobky na VIETNAM EXPOO 2015 v Hanoji!

Marcel Winter

Předseda Česko-vietnamské společnosti

 VIETNAM_EXPO_2015 VIETNAM_EXPO_2015_a ZAHRANICNI_POTRAVINY_VE_VIETNAMU__0001

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality a jeho autorem je Miloš Kusý. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.