TAKOVÉ EMAILY DOSTÁVÁ PŘEDSEDA ČVS A TAKTO NA NĚ ODPOVÍDÁ

Vážená paní Zaoralová,

k vašemu emailu vám pouze sdělím fakta:

1.) Špínu, chcíplé myši, larvy červů v potravinách a zelené maso mnoho let objevuje ČOI v marketech a v supermarketech, které Vietnamcům nepatří, ale tam vy, jak jste napsala, raději jezdíte nakupovat. Vaše volba, vaše právo, vaše rozhodnutí.

2.) Některé naše OSVČ krátí daně, podvádějí a….jezdí nakupovat do vietnamských velkoobchodů a tržnic v ČR. Nemají také elektronické pokladny, protože to žádný zákon nepřikazuje. Mezi Čechy i mezi Vietnamci jsou lidé solidní, pracovití i čestní, ale také i podvodníci a kriminálníci, kterých je naštěstí drtivá menšina. Nesmí se negativa proto paušalizovat na všechny.

3.) Když vám vadí jak píšete „bílá bába a žluté vnouče“ na ulici, tak si prosím poslechněte dnešní projev amerického prezidenta B. Obamy, který dnes odpoledne pronesl v OSN. Ale nemusí to tak být, když je vidíte spolu na ulici, protože mnohé české ženy se nabízejí Vietnamcům, že jim pohlídají za odměnu jejich děti, když jsou Vietnamci v práci.

4.) Naše Česko-vietnamská společnost letos již 14. února předala vládě ČR 13 návrhů a doporučení k zesílení boje proti vietnamské narkomafii v ČR. Jedním z návrhů je, aby Vietnamci, kteří zde budou odsouzeni za výrobu nebo prodej drog vykonávali výkon v ČR uděleného trestu ve Vietnamu ( viz www.cvs-praha.cz ) a byl jim zakázán pobyt v ČR.

 5.) Navštívil jsem Vietnam 47krát a loni jsem tam 8 měsíců bydlel a mohu vám sdělit, že Vietnamci dnes nespějí na rohožích a nepřikrývají se rákosem. To je lež a absurdní výmysl. Doporučuji vám se zeptat někoho, kdo tam v posledních letech byl, třeba na dovolené. Ve Vietnamu se staví 27 patrové panelové domy i na vesnicích, v Hanoji je dům o 70 patrech a druhý dokonce o 103 patrech, což nikde v ČR nemáme. Ve Vietnamu se staví 13 atomových elektráren, největší letiště v Asii, metro v Hočiminově Městě i nadzemní přepravní kolejový systém v Hanoji. Vietnam je největší světový vývozce kávy typu Robusta, druhý největší světový vývozce rýže, čtvrtý světový vývozce krevet a třetí největší vývozce ropy v Jihočínském moři. 92 milionů obyvatel Vietnamu se rozhodně nepřikrývá rákosem, jak píšete, je tam kvalitní zboží z celého světa a dokonce větší výběr, než u nás.

 6.) Vietnamci se zde za žádné české peníze neválejí. Je vidět, že nejste vůbec pravdivě informována. Cizinci zde žijící nemají nárok ani na 1,- Kč od státu a tedy nic od státu nedostávají. Pouze ti, kteří mají české občanství, ale ti jsou občany ČR, nikoliv občany Vietnamu.

 7.) V současné době zde žije a pracuje 60 000 Vietnamců, 130 000 Ukrajinců ……údaje jsou zveřejněné na webu Ministerstva vnitra ČR. Vietnamci však pracují jako OSVČ, nebo mají své firmy ve kterých zaměstnávají i Čechy, tedy nezabírají Čechům žádná pracovní místa.

 8.) V příloze vám posílám plakát s finalistkami soutěže Miss Vietnam ČR a rozhodně jsou mezi Vietnamkami dívky i ženy velmi hezké, normální a jako mezi Češkami i ty, co se některým lidem nelíbí. V řadě seriálů v našich televizích hrají některé role Vietnamky a nikdo si nestěžuje, naopak. Když je tak nenávidíte, tak to si asi místo televize pouštíte jen rádio, že?

 9.) Chci vám jen připomenout, že John Lenon z Beatles si vzal za manželku Japonku, která nebyla blondýnka a její postava rozhodně nebyla kyprá a boubelatá. Je to věc vkusu každého člověka. Náš místopředseda má před svatbou s Vietnamkou a jeden člen našeho předsednictva má za manželku Mongolku. Klape jim to, mají se rádi a jsou spokojení. Chcete jim to striktně zákonem zakázat?

 10.) V začátku emailu píšete, že bojujete proti Vietnamcům, protože je nesnášíte. Xenofobie v historii lidstva byla a zřejmě asi bude. Proti rasismu, xenofobii a náboženské nesnášenlivosti dnes otevřeně vyzval všechny státy světa prezident USA na půdě Valného shromáždění OSN a požádal je, aby se k tomuto boji proti nesnášenlivosti přidaly. K vašemu rozhodnutí bojovat proti Vietnamcům u nás vám mohu jen sdělit staré přísloví, které říká, že „psi štěkají, ale karavana jde dál“. Budoucnost lidstva je v porozumění a vzájemné pomoci i spolupráci, nikoliv v předsudcích, nesnášenlivosti a xenofobii. 

                                                                                                                        Marcel Winter

Předseda Česko-vietnamské společnosti

ODPOVĚDI PŘEDSEDY ČVS ZVEŘEJNIL 30. 9. ČASOPIS TUAN TIN MOI

ODPOVĚDI PŘEDSEDY ČVS ZVEŘEJNIL TUAN TIN MOI

ODPOVĚDI PŘEDSEDY ČVS ZVEŘEJNIL TUAN TIN MOI_0003 ODPOVĚDI PŘEDSEDY ČVS ZVEŘEJNIL TUAN TIN MOI_0004

——– Původní zpráva ——-Od: <monidonitoni@seznam.cz>Komu: <w.m.c@worldonline.cz>Předmět: VietnamciDatum: 24.09.2014 16:28

Dobrý den,

v časopise Metro jsem si přečetla článek o vietnamských miskách a hned jsem si uvědomila, jak za Vietnamce již léta bojujete. A já zas bojuji proti nim, protože je nesnáším.

Několik let jsem pracovala jako kontrolorka jejich podnikání a prováděla kontroly v jejich prodejnách. Tolik smradu a špíny jsem neviděla u českého podnikatele, špinavé nehty a ruce.

Myslíte si, že odvádějí daně za každý prodaný kus jídla či zboží nebo služby? Nebo že všechny jejich zaměstnankyně mají pracovní smlouvy? Vydělali peníze právě tím, že odváděli pouze zlomek výdělku a věřím tomu, že to dělají dodnes, zbytek šlo do jejich kapsy. Bohužel, elektronické pokladny chybí dodnes. Vietnamci vytlačili české podnikatele, takže nejen já v obchodě poslouchám ne třicet tři, ale čicetči.  Bohužel, živnostenský zákon umožňuje např. mít osobu, která za ně vše zařídí na úřadech, ale pak ta osoba zmizne a Vietnamec dodneška česky neumí. Dnes už je to tak, že tady vládne vietnamská mafie, která obchod zařídí a Vietnamec jen prodává. Ale ten strašný smrad je ve všech obchodech. Zjistilo se, že jejich výrobky, hlavně oděvy, jsou napuštěny nějakými chemikáliemi, které jsou zdraví velmi škodlivé. A že mají otevřeno pořád až do večera? Já je k tomu nenutím. Bohužel k vůli nim musím chodit do marketů, abych je nemusela poslouchat a dívat se na ně a poslouchat jejich řeč. Dřepí tam a čumí, česky vysvětlit zboží – ani omylem. Je bohužel velká chyba, že živnostenský zákon již neobsahuje řemeslnou živnost – prodavačka. To by jich bylo daleko méně a bylo by dobře. Tím pádem může bohužel prodávat každý přivandrovalý Vietnamec. Zákony by měli být naopak přísné a striktní. Nemáš – neumíš, byl si odsouzen, tak pryč z této republiky. Je to hrůza, když na ulici vidím bílou bábu a žluté vnouče. I když jsem si přečetla Váš rozhovor na internetu, tak s Vašimi názory nesouhlasím. Ve Vietnamu spali na rohožích a přikrývali se rákosem, tady se mají báječně.

 Píšete, že „Musí platit sociální a zdravotní pojištění, odvádět daně. Po dvou letech žádají o prodloužení pobytu, a kdyby neměli vše v pořádku, tak jim pobyt cizinecká policie neprodlouží. Ale to ti různí xenofobové a rasisti nechtějí vidět.“ A to se tu mají válet za české peníze? Český podnikatel také musí platit sociální a zdravotní pojištění, odvádět daně. „Dovedu si klidně představit Vietnamce vysokoškoláka znajícího perfektně tři světové jazyky, jak sedí v českém parlamentu.“ Není důvod, aby tam seděl. „Vždyť Vietnamci zde žijí od roku 1950.“ Bohužel, jenže za totality byl veden jejich seznam a vědělo se, kolik jich tu je. Dnes se to odhaduje. Zachraňovat demografii zrovna oni nemusí. A že jejich děti chodí do škol? I při kontrolách jsme zjistili, že to není pravda, rodiče nám řekli, ať nechodí,když nechce. Tak mi připadá, že je vykreslujete pokud možno hezky, ale není to nic platné. Nikdy je nebudu uznávat a budu jim tykat. A že Vietnamky jsou hezké, jak se píše v novinách? Připadají mi všechny stejně ošklivé, prťavé, a už začínají být prdelaté. A že nosí podpatky? Jedna z dvaceti.  A že Vietnamka překousne stokrát víc než Češka? Pak je to obyčejná slepice, co nemá svůj názor a nechá se od chlapa buzerovat. Atd., atd.

                                                                                                 Jana Zaoralová

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality a jeho autorem je Miloš Kusý. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.